Organisatie Algemeen

Stichting Agroprom Swentibold is in de omgeving van Sittard en Geleen vooral bekend van de door haar georganiseerde (NTTO) tractorpullingwedstrijden. Begon het in 1980 met een bescheiden tractorpullingwedstrijdje, was het in 1999 uitgegroeid tot een grootse en in de omgeving zeer bekende happening waar vele mensen het nog steeds over hebben!

Samen met Agrarisch Jongeren Kontakt Sittard/Swentibold organiseert Stichting Agroprom Swentibold activiteiten voor agrarische jongeren In de regio en probeert zij, onder andere door het organiseren van een jaarlijks evenement, te zorgen voor promotie van de agrarische sector en de agrarische jongeren in de regio Sittard.

5 september 2004 was een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de stichting. Dat was de dag dat de eerste ‘Ploeg- en Grondbewerkingsdemo’ plaatsvond in Graetheide (Born, gemeente Sittard-Geleen). Een dag die bij velen oude herinneringen wakker schudde. Deze dag was de afsluiting van een cursus ploegen die juli en augustus gegeven is aan leden van A.J.K. Sittard. Op zondag 28 augustus hebben we samen met A.J.K. Roermond en A.J.K. Sittard/Swentibold de tweede editie van de Ploeg- en Grondbewerkingsdemo georganiseerd. Als klap op de vuurpijl stonden dit jaar het provinciaal kampioenschap ploegen én het provinciaal kampioenschap trekkerbehendigheid op het programma!

Ook in 2006 wordt de samenwerking met tussen Stg. Agroprom Swentibold, A.J.K. Roermond en A.J.K. Sittard/Swentibold beklonken met twee (!) evenementen. A.J.K. Roermond en Stg. Agroprom Swentibold organiseren op zondag 13 augustus het provinciaal kampioenschap veebeoordelen op het bedrijf van de familie Hamans in Roermond-Hatenboer. Twee weken later is het de beurt aan A.J.K. Sittard/Swentibold en Stg. Agroprom Swentibold. Op zondag organiseren zij het provinciaal kampioenschap ploegen en trekkerbehendigheid op het evenemententerrein in Geleen-Graetheide.

Op onze website kun je alles vinden over Stichting Agroprom Swentibold, maar vooral ook over de cursus ploegen en de ploegdemo. Uiteraard zijn we altijd bereikbaar voor het beantwoorden van jouw vragen!

Sjtoppelpop