loading image

1 SEP Janse Bagge Bend


De Janse Bagge Bend is al sinds 1983 aktief in de Limbo-pop. Ze mag met recht “de mooder van de Limburgse dialect-pop” genoemd worden. In dat jaar maakten ze hun eerste singletje “Sollicitere” en in een paar weken tijd stoomde het nummer door naar de 8e plaats in de Nederlandse hitparade.

Janse Bagge heeft in de afgelopen decennia ongeveer elke feesttent en sporthal van binnen gezien, zelfs verschillende theaters werden “unplugged” bezocht. Een van de hoogtepunten was natuurlijk het optreden tijdens het Pinkpopfestival in 1983. En nog steeds maken de 9 mannen van de Janse Bagge Bend de podia van Limburg en omstreken onveilig.

Momenteel zijn ze bezig met hun “Kort bie d’n tap toer”. Behalve feesttenten en grote hallen worden nu ook kroegen en zalen bezocht. Kenmerkend zijn: het lage geluidsvolume, klein podium en vooral de interactie met het publiek. Na jaren op podia te hebben gestaan met dranghekken voor de bühne en security in de ruimte ervoor, wil de band nu weer “back to the roots” net zoals het jaren geleden begonnen is.

Van stoppen is vooralsnog geen sprake. Waarom ook: er zit nog steeds geen sleet op de formule en weer een nieuwe generatie heeft Janse Bagge ontdekt. Dus inmiddels is een show van de mannen echt iets voor jong en oud. Ook dit keer zullen ze weer garant staan voor een show waarbij de tent letterlijk figuurlijk op zijn kop gezet wordt en waarover nog jaren nagepraat gaat worden!

Nog niet overtuigd? Lees onderstaande recensies van Henk maar eens door!

Sjtoppelpop 2015: http://www.jansebagge.nl/recensie/sjtoppelpop/417771184

Sjtoppelpop 2013: http://www.jansebagge.nl/recensie/feesttent-agroprom/1211038515

Sjtoppelpop 2009: http://sjtoppelpop.nl/recensie-sjtoppelpop-2009/

You Tube links:

https://www.youtube.com/watch?v=vTK31IF3Nrw

https://www.youtube.com/watch?v=O5BydKNNp5s

Kaarten zijn vanaf begin augustus in voorverkoop voor € 10,- te koop bij een diverse voorverkoopadressen in de regio. Kijk op hier voor een adres bij jou in de buurt. Aan de dagkassa bedraagt de entreeprijs € 12,50.

Evenement delen -

Related portfolio

X

Sjtoppelpop