loading image

27 AUG Agrarische Familiedag


De dag erna, zondag 27 augustus, word voor de eerste keer de Agrarische Familiedag gehouden.  Naast het Limburgs Kampioenschap Ploegen, dat traditiegetrouw verreden wordt, is er, in samenwerking met de otmveen volledig programma voor de oldtimer liefhebber en kunnen de kinderen genieten van spel en vermaak. 

Vanaf 10 uur kunnen bezoekers en deelnemers terecht in de tent om ‘ne sjtevige boam’ te leggen met ons inmiddels befaamde boerenontbijt. Voor een zacht prijsje kunt u genieten van spek en ei, rechtstreeks van de boer uit de regio, vergezeld van een heerlijke kop koffie. 

Op het terrein zal een oldtimer treffen gehouden worden eenieder met een klassieke tractor is welkom om zijn trotse bezit aan het publiek te tonen. Vanaf 11 uur beginnen de activiteiten, dan vertrekt vanuit het terrein een prachtige toertocht met oude tractoren door het land van Swentibold, uitgezet en voorgereden door de Oude trekker en motorenvereniging. 

Om 12 uur zal ook het programma van de ploegwedstrijd aanvangen met het toewijzen van de percelen en de voorbereidingen voor de beginvoor, welke om 13:00 geploegd mag worden 

Omstreeks 14:00 worden de deelnemers aan de toertocht terug verwacht en is er een defilé op het terrein. Vanaf het terras kunt u de deelnemende tractoren aanschouwen en wordt er door een deskundige tekst en uitleg gegeven over de historie van deze machines. 

Doorlopend zijn er demonstraties van oude grondbewerkingsmachines en wordt er graan gedorst met een antieke dorskast. 

Ook de kinderen worden niet vergeten. Naast het springkussen is er dit jaar een kinderboerderij aanwezig op het terrein. Ook kunnen de kinderen zich uileven in de zandbak of zich laten grimeren. 

Uiteraard stopt de verzorging van de inwendige mens niet bij het boerenontbijt. Gedurende de dag is er ook een foodtruck aanwezig waar u kunt genieten van heerlijke hapjes.

Kortom, een evenement voor het hele gezin.

Evenement delen -

Related portfolio

X

Sjtoppelpop